mandag 12. januar 2009

Fortelling med digitale hjelpemidler


Like før jul ble vi gitt en utfordring i Norsken. Vi skulle ved hjelp av et digitalt verktøy formidle en tekst der vi selv fikk velge tema. I den digitale fortellingen skulle vi legge inn stillbilder, musikk og lese inn tekst. Utfordringen var ny og Marte, Kjersti og jeg satt oss ned og vekslet tanker og ideer. Mange ideer ble ikke gjennomført men til slutt fikk vi et ferdig produkt vi ikke hadde ventet på forhånd. Vi mestret både å finne musikk, bilder og en fortelling med god mening.

Tema vi ble enige om handlet i hovedsak om vennskap, men de fem andre temaene fikk vi også flettet inn i fortellingen. Vi valgte å ta en del bilder av oss selv, og vi fant noen på internett. Manuset skrev vi sammen der vi prøvde å gjøre språket levende. De største utfordringene møtte vi da vi skulle spille in teksten. Vi fordelte replikkene og linjene og fikk tilslutt dreisen på lydopptakeren. VI måtte stille ned musikken slik at vi kunne høre stemmene våre tydelig. Det var svært pinelig å få høre sin egen stemme og se seg selv på skjermen foran hele klassen. Tilbakemeldingen vi fikk etterpå var veldig positiv og vi var selv fornøyd med produktet.


Vi var også heldige å få se på de andre i klassens sine fortellinger. Noen var morsomme og det var vanskelig å stoppe å le, mens andre hadde vert veldig flink med virkemidler med lyd og bilder som ga deg en flott opplevelse. Spesielt de fortellingene som handlet om vennskap Jeg lærte at ved hjelp av bilde og musikk i tillegg til tekst kan du gjøre fortellingen mye mer levende.


Bilde er hentet fra: www.flickr.com/photos/83542829@N00/2673035994


Ingen kommentarer: